Despre cum Bonnie si Clyde vor sa scufunde viitorul Republicii Moldova

Recent, un personaj controversat din Republica Moldova, pe nume Renato Usatii a anuntat pe o retea de socializare precum ca cineva i-ar fi propus sa intre in doua partide si sa conduca altelele trei, sau poate "sa creieze unul nou?”,  s-a intrebat Usatai, in aceeasi postare. Pentru mine suna cel putin amuzant, pentru altii neasteptat, deoarece anterior „gastorbaiterul” anuntase ca nu va intra niciodata in politica. Reactiile au venit imediat, iar prima care sa oferit sa devina membru al partidului imaginar a lui Usatai a fost… cine credeti ca a fost? Desigur, printesa care a inecat “Costa Concordia” in apele marii Mediterane. Despre asta a anuntat insasi Usatai intr-un interviu acordat unei agentii de stiri de la noi.

Cine credea ca perspectiva Republicii Moldova pentru alegerile urmatoare se va regasi in aceste doua personaje controversate, Domnica Cemortan si Renato Usatai…Nici in cel mai groaznic cosmar nu mi-as fi imaginat o asemenea ipocrizie.

Acest scenariu mi-a adus aminte de renumita pelicula hollywoodiana, Bonnie si Clyde. Cu toate ca in film Clyde si Bonnie se intalnesc atunci cand Clyde incearca sa fure masina mamei lui Bonnie, iar Bonnie plictisita de slujba ei de chelnerita este fascinata de Clyde si decide sa mearga cu el si sa devina partenera in jafurile lui, scenariul nostru va rasuna putin diferit, insa ideea va ramane complet neschimbata.

In scenariul nostru Renato (Clyde) si Domnica (Bonnie) se întalnesc atunci cand Domnica incearca sa fure una din noile Rolls Royce-uri Wraith, cu care Renato recent sa laudat pe o retea de socializare. Domnica care e plictisita de slujba ei de “ambasadoare a limbii” pe nave italiene, este fascinata de Renato si decide sa devina membra de partid, ca ulterior sa devina partenera la jafurile lui (anterior in presa se vehiculau informatii cu privire la implicarea lui Renato in falimentul bancii UniversalBank).  Ei comit mai multe jafuri, dar eforturile lor amatoristice, deși interesante, nu sunt foarte profitabile. Bonnie și Clyde trec de la jafuri mici la jefuirea de bănci. Potrivit scenariului hollywodian spre final Bonnie si Clyde sunt impuscati mortal de catre fortele de ordine, care de mai mult timp se aflau pe urmele celor doi.

Din pacate in viata reala din Republica Moldova coruptia din procuratura, fortele de ordine si justitie nu permit arestarea personajelor noastre, iar ei continua sa comita faradelegi, ca in cele din urma viitorul Republicii Moldova sa se scufunde precum „Costa Concordia”, iar noi cetatenii sa continuam sa traim cu speranta ca veni o zi cand se va gasi un personaj precum Robin Hood si ne va salva din saracia si mizeria in care suntem condamnati pe viata.
Share on Google Plus

About Zona

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment