Sa nu comparam Republica Moldova cu Dubai-ul !

Politia din Londra
Astazi in presa din Moldova au aparut informatii cu privire la o donatie din partea unei companii italiene Inspectoratului National de Patrulare, mai exact politia a primit zece motorete nou noute de productie italiana, valoarea carora atinge cifra de 50 000 euro.

Ca urmare, pe retelele de socializare au aparut un sir de  imagini in care apar politisti in uniforme pozand alaturi de aceste motorete gingase si frumoase, iar internautii s-au grabit sa comenteze amuzandu-se pe seama aceste achizitii a MAI. Unii s-au amuzat pe seama zumzaitului (bazaitului) pe care-l produc motoretele, iar altii au mers si mai departe comparand Moldova cu Dubai-ul, unde politia circula cu masini tip, Ferrari, Lamborghini, Mclaren sau Aston Martin. Reunosc, am facut si eu parte din aceasta categorie de internauti, pana nu am citit articolul despre acest eveniment in intregime si nu am aflat ca a fost o donatie, ci nu o achizitie, iar cand cineva iti doneaza ceva, trebuie sa te bucuri, sa accepti si sa-i multumesti.

Republica Moldova este cea mai saraca tara din Europa, iar cand cineva incearca sa-si argumenteze o opinie comparand tarisoara noastra cu Dubai-ul, sincer, nu se incadreaza in cele mai mici limite ale logicii, e pur si simplu absurd. Mai rational ar fi sa comparam politia noastra cu cea a Romaniei, care de altfel, se deplaseaza in automobile de marca Dacia Logan.

Parerea mea este ca politia a mai facut un pas inainte spre modernizare si sper ca in curand sa fie achizitionate si biciclete pentru politisti, deoarece e sanatos, ecologic, nezgomotos si prietenos, iar pentru comparatie am ales cateva orase din tari dezvoltate, unde politia de patrulare circula pe biciclete si nu se sfiesc de acest fapt, iar asta nu-i impiedica pe cetateni sa-i respecte pentru devotamentul de care dau dovada in timpul serviciului.


Politia din Boston, SUA
Politia din San Antonio, SUA
Politia din Toronto, Canada

Share on Google Plus

About Zona

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment